Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 cl vodky, 4 cl Blue curacao, 4 cl ananásového džúsu, 1 plátok ananásu, ľad Do šejkra postupne nalejeme vodku, curacao, ananásový džús a asi 1 minútu d...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kocky masla, 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 1 lyžica levanduľa, 6 lyžíc škrobu, soľ Z múky, masla, levandule, škrobu, štipky soli a cukru vypracujeme cesto, ro...
Potrebujeme tieto suroviny:230 g horkej čokolády, 4 vajcia, 50 g práškového cukru, 60 g polohrubej múky, 50 g mlieka, 50 g smotany na šľahanie, 150 g masla Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a postupne k nim primiešame polohrubú mú...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kačacie krky, 3 mrkvy 3 petržlenu, trocha cestovín do polievky, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať Kačacie krky dáme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni uvaríme domäkk...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g rebarbory, 500 g polohrubej múky, 250 g cukru, polovica kocky masla, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička škorice Olúpanú rebarboru nakrájame na malé kocky a posypeme cukrom. Z múky, cukru,...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej panenky, anglická slanina, soľ, čierne korenie, masť Plátky slaniny naukladáme na seba tak, aby sa čiastočne prekrývali. Na ne k...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g ryže natural, 2 póry, 100 g arašidov, 4 lyžice oleja, soľ, karí korenie, pol lyžičky sójovej omáčky Johsen Shoyu Ryžu pripravíme podľa návodu. Na oleji zľahka opražíme arašidy, pridáme kar...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rybieho filé, 100 g anglickej slaniny, 80 g tvrdého syra, 2 dcl mlieka, 3 vajcia, soľ, korenie, hladká múka Filé nakrájame na plátky, osolíme a namočíme do mlieka. Potom opečieme. Ang...
Potrebujeme tieto suroviny:100g chrenu, 20g cukru, 1 citrón Do misy dáme cukor, asi z polovice citróna postrúhanú kôru, citrónovú šťavu...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrazeného špenátu (listy), bravčová rebrá, 1 cibuľa, 1 vajce, 2 lyžice hladkej múky, masť, soľ, korenie Špenát necháme rozmraziť a potom z neho zlejeme vodu. Bravčové rebrá dáme d...
|
|