Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g broskýň, 3 bielky, 10 g lúpaných mandlí, 3 g masla, cukor, mandle Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na plátky. Z bielko...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g údeného lososa, 50 g hrubej soli, 70 g práškového cukru, 1 lyžička mletého bieleho korenia, 2 viazaničky kôpru Vyberieme si pekného mäsitého lososa. Rozrežeme ho na dĺžke predne pod chrb...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, čerstvé (alebo sušené) huby, soľ, olivový olej, čerstvá petržlenová vňať, kyslá smotana Zemiaky uvaríme. Huby zaliate trochou vody podusíme. Až zmäknú, pridáme kys...
Potrebujeme tieto suroviny:2 paradajky, pol šalátové uhorky, 2 stonky zeleru, štipka rímskej rasce, soľ, pol hrnčeka ľadu, sóda Paradajky a zeler umyjeme a očistíme, uhorku olúpeme a nakrájame na kúsky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:cestoviny, baklažán, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý alebo sušený rozmarín, soľ Ošúpaný baklažán pokrájajte na plátky, ak sú veľké prekrojte ich, osoľte. P...
Potrebujeme tieto suroviny:polovica ananásu, šťava z 2 pomarančov, šťava z jedného grepu, čerstvá mäta, kúsok čerstvého zázvoru Ananás ošúpeme, nakrájame na väčšie kusy, dáme do mixéra, pridáme šťavy z p...
Potrebujeme tieto suroviny:5 strúčikov cesnaku, kari, majoránka, olej, hladká múka, smotana, osmažené kocky rožku alebo chleba Strúčiky cesnaku utrieme a speníme na oleji. Prisypeme karí a majoránku a k...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, masť, soľ, rasca Zemiaky umyjeme, osušíme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a dáme na plech r...
Potrebujeme tieto suroviny:8-10 zemiakov, 1 červená cibuľa, 150 g majonézy, 150 g jogurtu, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnut...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g rajčiakov, 5 vajec, 1 dcl šľahačkovej smotany, 40 g masla, 100 g syra eidam, soľ, petržlenová vňať Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a poukladáme do nej na kolieska pokrájané...
|
|