Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:750 g jahňacieho mäsa, 150 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 80 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, 10 g sladkej červenej papriky, 4 lyžice vývaru, 3 lyžice rajčiakového pretlaku Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme kúsky jahňacieho m...
Potrebujeme tieto suroviny:1000 g zemiakov, 2 vajcia, 250 g hrubej múky, 120 g krupice, soľ, na plnku: 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:6 porcií kapra, 0,5 l mlieka, soľ, hladká múka, vajce, 200 g mandlí, olej Kapra stiahneme, odstránime chrbticu a naporcujeme. Porcie namočíme do mlie...
Potrebujeme tieto suroviny:jahody, mlieko, cukor Jahody očistíme, zalejeme mliekom, pridáme cukor podľa chuti a rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:200 g šalátových zemiakov, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice oleja, 2 lyžice octu, trocha zeleninového vývaru, ½ viazaničky reďkovky, 1 lyžica bylinkového oleja, 20 g ementálu (alebo iného syra) Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme a dáme vychladnúť. Cibuľu nak...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 l čierneho piva, škoricový cukor, 5 dkg masla, 1 dcl smotany, hladká múka, soľ, čierne koreniec Vo vyššom hrnci rozpustíme maslo, pridáme lyžicu hladkej múky a urobíme sve...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, masť, 3 veľké cibule, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom vodu zlejeme, zemiaky rozpuč...
Potrebujeme tieto suroviny:30 dkg diétnej salámy, paradajkový pretlak, tatárska omáčka, kyslá uhorka, cibuľa Salámu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo postrúhame na strúhadle, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:koreň zázvoru, med, citrón Na jemnom strúhadle nastrúhame kúsok olúpaného zázvoru a zalejeme vriacou v...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g čerešní, 300 g bieleho jogurtu, 200 ml smotany na šľahanie, 1 lyžička citrónovej šťavy, med Čerešne vykôstkujeme a polovicu nakrájame na malé kúsky. Druhú polovicu roz...
|
|