Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:700 g morčacích drobkov, cestoviny, 75 g paradajkového pretlaku, 450 g miešanej mrazenej zeleniny, 1 lyžička bazalky, soľ, štipka provensálskeho korenia, petržlenová vňať Do studenej vody dáme variť drobky. Pred dovarením pridáme paradajkový pret...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 5 krajcov deň starého tmavého chleba, 100 g slaniny, 1 vajce, 1 cibuľa, polovica prášku do pečiva, 400 ml vody Anglickú slaninu a cibuľu nakrájame, spoločne opražíme na oleji a necháme v...
Potrebujeme tieto suroviny:hrsť červeného hrozna bez kôstok, hrsť lesných plodov, hroznová šťava Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka....
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg tvarohu, 2 želatíny, 500 g práškového cukru, 2 Hery, 12 lyžíc mlieka, 6 žĺtkov, 2 šľahačky, stužovač šľahačky, piškóty Heru vymiešame so žĺtkami a cukrom, želatínu rozpustíme podľa návodu a tvar...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g strúhanej mrkvy, 2 syry Žervé, 50 g masla, mlieko (podľa potreby), soľ, citrónová šťava Žervé roztlačíme vidličkou, zriedime mliekom, pridáme nastrúhanú mrkvu, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g jabĺk, 50 g hrozienok, 200 g cukru krupica, 40 ml rumu, 300 ml vody V hrnci rozpustíme cukor na karamel, zalejeme vodou a rumom a karamel nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:banán, piškóty, špáradlá, čokoláda na varenie Medzi 2 piškóty vložíme koliesko banánu, prepichneme špáradlom, namáčame v ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 2 dcl mlieka, 1/2 šálky kyslej smotany, 2 lyžice masla, 1 šálka postrúhaného parmezánu, soľ, červená mletá paprika, sušená bazalka, oregano Zemiaky pokrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Navrstvíme ich do zapekacej...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g pstruhov, 1 l silného hovädzieho vývaru, 2 dcl madeiry, štipka estragonu, soľ, maslo, žemle Pstruhy podusíme na masle, stiahneme, vykostíme, nakrájame a zamiešame do o...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kačacie stehná, 1 veľké jablko, 50 g hrozienok, bylinková soľ Stehná umyjeme, osolíme a vložíme do väčšej misy z janského skla. Pečieme p...
|
|