![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 200 g ryže • 200 ml vína • 1/2 cibu1e • 30 g eidamu • 30 g enciánu • 30 g Nivy • 30 g parmezánu • olej • vývar • 150 ml mlieka Recept rizoto quattro formaggi pripravíme takto:
Na panvici opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku. Prisypeme umytú ryžu a za stáleho miešania opražíme, kým nie je priesvitná. Potom zalejeme vínom, necháme ho odpariť, prilejeme teplý vývar a ryžu varíme, kým nie je mäkká. Podľa potreby prilievame teplý vývar. Ryža musí byť stále pod hladinou vývaru a stále musí jemne vrieť. Keď je ryža hotová, prilejeme mlieko a tiež chvíľku povaríme, pokiaľ sa nezohreje. Následne do ryže vsypeme všetky syry (okrem parmezánu) nakrájané na malé kocky a na nízkom ohni miešame, kým sa nerozpustia. Rizoto musí byť riedke až kašovité. Ak je príliš husté a lepkaté, pridáme mlieko. Tesne pred podávaním primiešame parmezán. Podľa chuti servírujeme posypané suchými alebo čerstvými lístkami petržlenu. V našej kuchárke bolo okrem receptu Rizoto quattro formaggi nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Banánové rizoto po orientálsku Zapekané zemiaky Quattro formaggi rizoto quattro formaggi, recept, špeciality |
|