Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Rizoto quattro formaggi

Kategória: špeciality

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rizoto quattro formaggi potrebujeme tieto suroviny:

   • 200 g ryže
   • 200 ml vína
   • 1/2 cibu1e
   • 30 g eidamu
   • 30 g enciánu
   • 30 g Nivy
   • 30 g parmezánu
   • olej
   • vývar
   • 150 ml mlieka
Recept rizoto quattro formaggi pripravíme takto:
Na panvici opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku. Prisypeme umytú ryžu a za stáleho miešania opražíme, kým nie je priesvitná. Potom zalejeme vínom, necháme ho odpariť, prilejeme teplý vývar a ryžu varíme, kým nie je mäkká. Podľa potreby prilievame teplý vývar. Ryža musí byť stále pod hladinou vývaru a stále musí jemne vrieť. Keď je ryža hotová, prilejeme mlieko a tiež chvíľku povaríme, pokiaľ sa nezohreje. Následne do ryže vsypeme všetky syry (okrem parmezánu) nakrájané na malé kocky a na nízkom ohni miešame, kým sa nerozpustia. Rizoto musí byť riedke až kašovité. Ak je príliš husté a lepkaté, pridáme mlieko. Tesne pred podávaním primiešame parmezán. Podľa chuti servírujeme posypané suchými alebo čerstvými lístkami petržlenu.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Rizoto quattro formaggi nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Banánové rizoto po orientálsku   Zapekané zemiaky Quattro formaggi  


rizoto quattro formaggi, recept, špeciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!