KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept fašiangové šišky potrebujeme tieto suroviny: • 500 g hrubej múky • 30 g droždia • 70 g cukru • 150-300 ml mlieka • 3 vaječné žĺtky • soľ • citrónová kôra • rum • múka na vaľkanie • tuk na vyprážanie • marhuľový džem • práškový cukor na posypanie Recept fašiangové šišky pripravíme takto:
Do misy preosejeme múku a urobíme do nej jamku, do ktorej vložíme rozdrobené droždie, pridáme cukor, zalejeme časťou vlažného mlieka a dáme na teplé miesto nakysnúť. Potom pridáme žĺtky, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, rum a zvyšok vlažného mlieka. dobre vymiešame na hladké vláčne cesto, prikryjeme ho utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi centimeter. Z polovice cesta vykrajujeme kolieska o priemere asi 10 cm. Na druhú polovicu cesta nanesieme rovnaký počet dávok džemu, ako máme koliesok. Vykrojené kolieska priložíme na džem a stlačením obe časti cesta spojíme. Vykrojíme naplnené šišky, ktoré opäť necháme vykysnúť. Šišky vyprážame dozlatista v zahriatom tuku po oboch stranách, potom necháme tuk odkvapkať, posypeme cukrom a môžeme podávať. V našej kuchárke bolo okrem receptu Fašiangové šišky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Banánové šišky Zemiakové šišky fašiangové šišky, recept, sladkosti |
|