KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept banány v parížskom kréme potrebujeme tieto suroviny: • 3-4 veľké banány • 300 g čokolády na varenie • 4 dl smotany na šľahanie 33% • 100 g práškového cukru • 100 g masla • 1 balíček potravinárskej želatíny • 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny • balíček štvorcových keksov Recept banány v parížskom kréme pripravíme takto:
Deň vopred uvaríme hustú kašu zo smotany na šľahanie, čokolády, práškového cukru a masla, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň dáme krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľaháme do peny. Urobíme želatínu podľa návodu, vlejeme do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešame. Formu vysteleme jemnou potravinárskou fóliou, na dno formy dáme krém, dobre potraseme formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky, na krém naskladame keksy, na to rozložíme banány, ktoré predtým po dĺžke rozrežeme na polovičky. Ucapkáme ich, jemne potlačme, nech sa keksíky pricapia na krém. Banány zakryjeme zvyšným krémom, na to opäť keksy, dobre ich pritlačíme, jemne potraseme formou, aby krém sadol, prikryjeme fóliou a dáme stuhnúť do chladničky - najlepšie do druhého dňa. Potmo vyklopíme, nakrájame a podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Banány v parížskom kréme nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Banány na rumu so šľahačkou Banány s rumom a škoricou Banány v karameli Banány v župane Grilované banány s medom a orechmi Medový krémeš banány v parížskom kréme, recept, sladkosti |
|