Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav

Parmezánové krekry

Kategória: predkrmy

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept parmezánové krekry potrebujeme tieto suroviny:

   • 1/2 hrnčeka mandľové múky
   • 1/4 hrnčeka kokosovej múky
   • 2 lyžičky kypriaceho prášku z vínneho kameňa
   • 1-2 strúčiky cesnaku
   • 1,5 hrnčeka nastrúhaného eidamu
   • 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
   • 5 lyžíc rozohriateho ghí
   • 1 väčšie vajce
   • himalájska soľ
   • nasekaný rozmarín
Recept parmezánové krekry pripravíme takto:
V mise zmiešame mandľovou a kokosovú múku, pridáme kypriaci prášok, parmezán, nasekaný rozmarín, nastrúhaný cesnak, soľ, korenie a všetko dobre premiešame. V menšom hrnci na miernom ohni rozohrejeme postrúhaný syr, potom pridáme rozohriatej ghí, vmiešame zmes z múky a dôkladne premiešame tak, aby zo syra a zmesi vzniklo cesto. Zložíme z ohňa a vmiešame vajcia. Vzniknuté cesto premiesime rukou, položíme medzi dva pláty papiera na pečenie a opatrne rozvaľkáme na placku, z ktorej vykrajujeme krekry v požadovanom tvare. Krekry dáme na plech vyložený papierom na pečenie, každý kus prepichneme vidličkou, potrieme rozohriatym ghí a pečieme v predhriatej rúre pri 175°C, kým krekry na povrchu nezozlátnu (15-20 minút). Potom necháme vychladnúť.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Parmezánové krekry nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Krekry s hydinou penou  


parmezánové krekry, recept, predkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!