KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav Na recept parmezánové krekry potrebujeme tieto suroviny: • 1/2 hrnčeka mandľové múky • 1/4 hrnčeka kokosovej múky • 2 lyžičky kypriaceho prášku z vínneho kameňa • 1-2 strúčiky cesnaku • 1,5 hrnčeka nastrúhaného eidamu • 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu • 5 lyžíc rozohriateho ghí • 1 väčšie vajce • himalájska soľ • nasekaný rozmarín Recept parmezánové krekry pripravíme takto:
V mise zmiešame mandľovou a kokosovú múku, pridáme kypriaci prášok, parmezán, nasekaný rozmarín, nastrúhaný cesnak, soľ, korenie a všetko dobre premiešame. V menšom hrnci na miernom ohni rozohrejeme postrúhaný syr, potom pridáme rozohriatej ghí, vmiešame zmes z múky a dôkladne premiešame tak, aby zo syra a zmesi vzniklo cesto. Zložíme z ohňa a vmiešame vajcia. Vzniknuté cesto premiesime rukou, položíme medzi dva pláty papiera na pečenie a opatrne rozvaľkáme na placku, z ktorej vykrajujeme krekry v požadovanom tvare. Krekry dáme na plech vyložený papierom na pečenie, každý kus prepichneme vidličkou, potrieme rozohriatym ghí a pečieme v predhriatej rúre pri 175°C, kým krekry na povrchu nezozlátnu (15-20 minút). Potom necháme vychladnúť. V našej kuchárke bolo okrem receptu Parmezánové krekry nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Krekry s hydinou penou parmezánové krekry, recept, predkrmy |
|