Dnes je utorok, 26. septembra, meniny má: Edita
Kutle s kobzolamaKategória: hlavné jedlá, vnútornostiHodnotenie receptu:   Na recept kutle s kobzolama potrebujeme tieto suroviny: • 500 g držiek • 1 mrkva • 1 petržlen • 20 g masla • 50 g hladkej múky • 2 dcl mlieka • 5 bobkových listov • 6 guličiek nové korenie • soľ • 1 lyžica octu Recept kutle s kobzolama pripravíme takto: Dobre umyté držky uvaríme do polomäkka. Potom pridáme mrkvu, petržlen, bobkový list a nové korenie a ďalej varíme. Až sú držky mäkké, vytiahneme ich z hrnca, nakrájame na menšie kúsky a vhodíme späť do polievky, v ktorej sme ich varili. Pripravíme zápražku: rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku, speníme, prilejeme vodi a rozšľaháme. Zápražku pridáme do polievky a povaríme 20 minút. Potom pridáme mlieko s trochou hladkej múky, ktorú sme v mlieku rozšľahali a opäť povaríme. Omáčka musí byť hustá. Podľa potreby dochutíme trochou octu. Držkovú omáčku (kutle) podávame s varenými zemiakmi.
kutle s kobzolama, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!