Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava
Jilemnický bouchanecKategória: hlavné jedláHodnotenie receptu: Na recept jilemnický bouchanec potrebujeme tieto suroviny: • 600 g zemiakov • 4 strúčiky cesnaku • 1 vajce • 50 ml mlieka • 100 g hladkej múky • masť • soľ • majorán • mleté čierne korenie • na náplň: kyslá kapusta + prát Recept jilemnický bouchanec pripravíme takto: Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misy a zlejeme z nich vodu. Cesnak vymiešame s trochou soli a alebo vytlačíme a pridáme k zemiakom spolu s vajcom, múkou, mliekom, soľou, majoránom a korením. Bramborákové cesto dôkladne premiešame. Na panvici rozpálime masť, na ktorom potom zemiakové placky usmažíme. Hotovú placku položíme na tanier, na polovicu dáme podusenú teplú kapustu, na kapustu dáme opečený prát a priklopíme druhou polovicou placky.
jilemnický bouchanec, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!