Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Jilemnický bouchanec

Kategória: hlavné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jilemnický bouchanec potrebujeme tieto suroviny:

   • 600 g zemiakov
   • 4 strúčiky cesnaku
   • 1 vajce
   • 50 ml mlieka
   • 100 g hladkej múky
   • masť
   • soľ
   • majorán
   • mleté ​​čierne korenie
   • na náplň: kyslá kapusta + prát
Recept jilemnický bouchanec pripravíme takto:
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misy a zlejeme z nich vodu. Cesnak vymiešame s trochou soli a alebo vytlačíme a pridáme k zemiakom spolu s vajcom, múkou, mliekom, soľou, majoránom a korením. Bramborákové cesto dôkladne premiešame. Na panvici rozpálime masť, na ktorom potom zemiakové placky usmažíme. Hotovú placku položíme na tanier, na polovicu dáme podusenú teplú kapustu, na kapustu dáme opečený prát a priklopíme druhou polovicou placky.





jilemnický bouchanec, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!