Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Jablková žemľovka

Kategória: sladkosti

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jablková žemľovka potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g kyslastých jabĺk
   • 2 dcl bieleho vína
   • šťava zo štvrťky citróna
   • 100 g cukru
   • 40 g hrozienok
   • 5 starších žemlí
   • 3 vajcia
   • 1 lyžička roztopeného masla
   • štipka mletej škorice
   • 1-2 kalíšky rumu
   • práškový cukor na posypanie žemľovky
   • maslo a strúhanka na pomastenie a na posypanie nádoby
Recept jablková žemľovka pripravíme takto:
Obielené jablká rozdelíme na osminky a do sklovita ich podusíme spolu na víne, do ktorého pridáme cukor, hrozienka, citrónovú šťavu. Potom obsah precedíme cez sitko a vzniknutý nálev necháme vychladnúť. Žemle rozrežeme na tenšie plátky a navlhčíme ich časťou vychladnutého nálevu. Žemľami potom vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby, ktorú najprv pomastíme maslom a vysypeme strúhankou. Ďalej pridáme podusené jablká a na ne znova žemľu. Postup ešte raz opakujeme tak, aby navrchu ostala žemľová vrstva. Vo zvyšnej časti nálevu rozhabarkujeme vajce, maslo a škoricu. Zmesou polejeme žemľovku a v rúre ju pečieme asi 45 minút. Nakoniec ju vyklopíme na misu, pokvapkáme rumom a posypeme práškovým cukrom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Jablková žemľovka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Jablková buchta   Jablková štrúdla  


jablková žemľovka, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!