KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept bavorské dolky potrebujeme tieto suroviny: • 50 dkg polohrubej múky • 300 ml mlieka • 3 žĺtky • 3 dkg droždia • 6 dkg práškového cukru • 20 dkg lekváru • 10 dkg tvarohu • soľ • 1 lyžica rumu • citrónová kôra • masť na vyprážanie • trochu cukru na posypanie • 0,25 l šľahačky na preliatie Recept bavorské dolky pripravíme takto:
V mise rozotrieme droždie s lyžicou cukru, tromi lyžicami múky a 125 ml mlieka na riedku kašičku (kvások). Do vzídeného kvásku pridáme zvyšný cukor a múku, vlahý tuk, mlieko v ktorom sme rozmiešali žĺtky, soľ, rum a citrónovú kôru, vypracujeme vláčne mäkké cesto a necháme vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na asi 2 cm hrubú placku, z ktorej vykrajujeme kolieska, ktoré necháme pod utierkou ešte znova trochu nakysnúť. Smažíme prikryté pokrievkou a po otočení už odkryté. Bavorské vdolky natrieme lekvárom a ozdobíme sladkým tvarohom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bavorské dolky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bavorské zemiaky Kysnuté zemiakové vdolky so syrom bavorské dolky, recept, hlavné jedlá |
|