Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Alsaská polievka

Kategória: polievky, bravčové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept alsaská polievka potrebujeme tieto suroviny:

   • 250 g mletého bravčového mäsa
   • 300 g šampiňónov
   • 1 cibuľa
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 1 veľký pór
   • 50 g masla
   • 2 lyžičky polievkového korenia
   • 3 ks taveného syra v črievku
   • 1 vajce
   • 200 g strúhanky
   • soľ
   • mleté čierne korenie
   • 2 dcl smotany na varenie
   • 2–3 lyžice hladkej múky
Recept alsaská polievka pripravíme takto:
Mleté mäso, vajce, nadrobno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a polovicu množstva strúhanky dobre premiesime a vypracujeme hustejšiu hmotu. Necháme odstáť cca 1 hodinu. Vytvarujeme guľky cca 1,5 – 2 cm veľké, ktoré obalíme v zvyšnej strúhanke. Pór a šampiňóny pokrájame na plátky, ktoré restujeme 3 – 5 minút na rozpustenom masle. Posypeme polievkovým korením a pridáme syr, ktorý za stáleho miešania rozpustíme. Do vzniknutej polohustej kaše prilejeme cca 1 liter vody, uvedieme do varu a nahádžeme mäsové guľky. Povaríme cca 15 – 20 minút. Šľahačku na varenie rozhabarkujeme s hladkou múkou a prilejeme do polievky. Necháme ešte cca 5 minút prevariť.





alsaská polievka, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!