Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava
Alsaská polievkaKategória: polievky, bravčové mäsoHodnotenie receptu: Na recept alsaská polievka potrebujeme tieto suroviny: • 250 g mletého bravčového mäsa • 300 g šampiňónov • 1 cibuľa • 2 strúčiky cesnaku • 1 veľký pór • 50 g masla • 2 lyžičky polievkového korenia • 3 ks taveného syra v črievku • 1 vajce • 200 g strúhanky • soľ • mleté čierne korenie • 2 dcl smotany na varenie • 2–3 lyžice hladkej múky Recept alsaská polievka pripravíme takto: Mleté mäso, vajce, nadrobno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a polovicu množstva strúhanky dobre premiesime a vypracujeme hustejšiu hmotu. Necháme odstáť cca 1 hodinu. Vytvarujeme guľky cca 1,5 – 2 cm veľké, ktoré obalíme v zvyšnej strúhanke. Pór a šampiňóny pokrájame na plátky, ktoré restujeme 3 – 5 minút na rozpustenom masle. Posypeme polievkovým korením a pridáme syr, ktorý za stáleho miešania rozpustíme. Do vzniknutej polohustej kaše prilejeme cca 1 liter vody, uvedieme do varu a nahádžeme mäsové guľky. Povaríme cca 15 – 20 minút. Šľahačku na varenie rozhabarkujeme s hladkou múkou a prilejeme do polievky. Necháme ešte cca 5 minút prevariť.
alsaská polievka, recept, polievky Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!