KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept zbojnícky ražeň potrebujeme tieto suroviny: • 600 g bravčového mäsa (stehno • krkovička) • 300 g bravčovej pečene • 120 g slaniny • 200 g cibule • 3 lyžice masti • soľ • čierne korenie • grilovacie korenie • hladká múka Recept zbojnícky ražeň pripravíme takto:
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, jemne okoreníme, pokvapkáme olejom, dáme do misky, prikryjeme fóliou alebo alobalom a necháme v chlade odpočinúť do druhého dňa. Druhý deň nakrájame slaninu na plátky, pečeň na kúsky a plátky naloženého mäsa nakrájame na zodpovedajúcu veľkosť. Cibuľu rozkrojíme na štvrtky a rozdelíme na lístky. Na ihly napichujeme striedavo vždy plátok mäsa, slaniny, pečene a cibule a opäť mäsa až do vyčerpania zásob. Takto pripravený ražeň opekáme na rozpálenej masti a pritom ho obraciame (alebo grilujeme). Soľ a korenie použijeme až ku koncu tepelnej úpravy. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zbojnícky ražeň nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Zbojnícky guláš Zbojnícky vrkoč zbojnícky ražeň, recept, hlavné jedlá |
|