![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 300 g bravčového mäsa zo stehna • 150 g bravčovej pečene • 100 g udenej klobásy • 50 g udenej slaniny • 20 g oleja • 100 g cibule • 10 g hladkej múky • soľ • mleté čierne korenie Recept zbojnícka pečienka pripravíme takto:
Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na tenšie rezy, zľahka naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme olejom. Podobne pokrájame aj pečeň. Cibulu a klobásu pokrájame na kolieska a slaninu na plátky. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na ihlicu. Pečieme nad žeravými uhlikmi alebo na pekáči za mierneho podlievania horúcou vodou. Šťavu potom môžeme zaprášiť múkou, povarit a naliať na porcie hotového mäsa. Podávame so zemiakovým pyré alebo s chlebom a uhorkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zbojnícka pečienka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Zbojnícka ihla zbojnícka pečienka, recept, špeciality |
|