![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 2 veľké zelery • 100 g hladkej múky • 3 vajcia • 4 lyžice mlieka • 1 lyžica octu • 200 g strúhanky • 150 g tuku na vyprážanie • soľ Recept vyprážaný zeler pripravíme takto:
Zeler olúpeme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody s trochou octu. Uvarený zeler necháme vychladnuť a potom ho pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm, obalíme múkou, vajcami rozšľahanými s mliekom a strúhankou a na rozpálenom tuku vypražíme do zlata. Podávame so zemiakmi a s tatárskou omáčkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Vyprážaný zeler nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Hovädzie na zeleru s jablkami Kuracie rezančeky na zeleru Obaľovaný vyprážaný karfiol Vyprážaný bazový kvet Vyprážaný bravčový jazyk Vyprážaný bravčový jazyk s cesnakom Vyprážaný kapor Vyprážaný ružičkový kel II Vyprážaný syr Vyprážaný zeler s nivou Zeleninové smoothie so zelerom Zeler plnený hubami Zeler plnený šunkou Zeler s hubovou omáčkou vyprážaný zeler, recept, hlavné jedlá |
|