KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj Na recept višňovo-maková štrúdľa potrebujeme tieto suroviny: • hotové štrúdľové cesto • 500 g vykôstkovaných višní • 300 g maku • 100 g kryštálového cukru • 1/2 lyžičky škorice • 2 lyžice medu • 125 ml mlieka • kôra z citróna • 1/2 vanilínového cukru • 2 lyžice rumu • 1 lyžica hrozienok • štipka soli • maslo • práškový cukor Recept višňovo-maková štrúdľa pripravíme takto:
Hrozienka namočíme na 1 hodinu do rumu. Mlieko, 50 g cukru, med, vanilínový cukor, soľ a škoricu prevaríme, prisypeme zomletý mak a hrozienka s rumom, premiešame a necháme vychladnúť. Štrúdľové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme rozpusteným maslom a makovou plnkou, na ňu rozdelíme vykôstkované višne, posypeme ich zvyškom cukru, trochou škorice, kratšie okraje cesta založíme a štrúdľu zrolujeme. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a vložíme asi na 30 minút do rúry. Ešte teplú štrúdľu posypeme práškovým cukrom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Višňovo-maková štrúdľa nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Balkánská štrúdľa Juhočeská štrúdľa Kysnutá slivková štrúdľa Pivná štrúdľa Štrúdľa lenivej gazdinej Štrúdľa z tvarohového cesta Talianska štrúdľa višňovo-maková štrúdľa, recept, sladkosti |
|