Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Veľkonočný mazanec

Kategória: sladkosti, veľkonočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept veľkonočný mazanec potrebujeme tieto suroviny:

   • 1 kocka droždia 42 g
   • 500 g polohrubej múky
   • 120 g krupicového cukru
   • 3 žĺtky
   • 150 g masla
   • 300 ml mlieka
   • 50 g hrozienok
   • 50 g mandlí
   • soľ
   • kôra z 1 citróna
   • 1/2 lyžičky drveného anízu
   • 50 ml rumu
   • 1 vajce na potretie
Recept veľkonočný mazanec pripravíme takto:
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme presiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto. Primiešame sparené hrozienka (vsypeme ich do vriaceho rumu a necháme napučať), sparené olúpané mandle (vsypeme do horúcej vody a scedíme) a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C asi 35 až 40 minút.





veľkonočný mazanec, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!