Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela
Veľkonočný hrozienkový koláčKategória: sladkosti, veľkonočné jedláHodnotenie receptu:   Na recept veľkonočný hrozienkový koláč potrebujeme tieto suroviny: • 280 g hrubej múky • 280 g práškového cukru • 280 g tuku • 4 vajcia • 100 g hrozienok • 3 lyžice rumu • na citrónovou polevu: 300 g práškového cukru • šťava z 1 citróna Recept veľkonočný hrozienkový koláč pripravíme takto: Hrozienka namočíme na 3 hodiny do rumu, potom ich scedíme a premiešame s trochou múky. Cukor, vajcia a zmäknutý tuk vyšľaháme do peny, pridáme múku, rum, hrozienka a dobre vymiešame. Menší hlbší pekáč dobre vymastíme, vysypeme polohrubou múkou, dáme doň cesto a vložíme do dobre predhriatej rúry. Po 5 minútach teplotu znížime a pečieme asi 40-50 minút. Citrónovú šťavu vymiešame s práškovým cukrom dohladka a polejeme upečený koláč.
veľkonočný hrozienkový koláč, recept, sladkosti Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!