![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 200 g polohrubej múky • 120 g cukru • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva • 4 lyžice oleja • 4 lyžice horúcej vody • 1 vanilkový cukor • 4 vajcia • hrsť nasekaných orechov • hrsť hrozienok • rastlinný tuk • čokoláda Recept veľkonočný baránok pripravíme takto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, primiešame po lyžiciach olej a horúcu vodu, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy a hrozienka, ktoré sme predtým namočili do rumu. Formu na baránka vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou, cesto vlejeme do spodného dielu formy, priklopíme vrchným dielom, dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C dozlatista (asi 40 minút). Upečeného baránka vyklopíme, necháme vychladnúť, potom polejeme čokoládou a necháme v chlade stuhnúť. V našej kuchárke bolo okrem receptu Veľkonočný baránok nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Banánový veľkonočný baránok Kakaový baránok s kokosom Šľahačkový baránok Tradičný veľkonočný baránok Veľkonočný baránok piškótový Veľkonočný baránok s orechmi Veľkonočný baránok z nátierkového masla Veľkonočný baránok z tvarohového cesta Veľkonočný baránok zo šlahačkového cesta Veľkonočný bielkový baranček Veľkonočný hrozienkový koláč Veľkonočný mazanec veľkonočný baránok, recept, sladkosti |
|