![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 250 g mäkkého tvarohu • 250 ml smotany na šľahanie • 1 dcl mlieka • 2 vanilkové cukry • 3 lyžice práškového cukru • 1 vrecúško jemne mletej želatíny (20 g) • piškóty • jahody Recept tvarohový srnčí chrbát pripravíme takto:
Do mlieka nasypeme želatínu, necháme 10 minút napučať, potom prilejeme smotanu a za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí (pozor, nesmie sa variť) a necháme vychladnúť. Potom pridáme rozdrobený tvaroh, cukor a vyšľaháme dohladka. Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom, naň naukladáme piškóty a zalejeme časťou tvarohovej zmesi. Tú poukladáme jahodami, zalejeme zvyšnou tvarohovou zmesou, dáme do chladničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme a ozdobíme napríklad šľahačkou a ovocím. V našej kuchárke bolo okrem receptu Tvarohový srnčí chrbát nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Banánotvarohový nanuk Nemecký tvarohový koláč Tvarohový pohár Tvarohový závin tvarohový srnčí chrbát, recept, sladkosti |
|