![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • polka kapra • hlava • chvost • ikry • 150 g cibule • 50 g petržlenu • 50 g mrkvy • 2 strúčiky cesnaku • 1 paradajka • 1 zelená paprika • soľ • 10 guličiek čierneho korenia • cukor • ocot • želatína • 2 natvrdo uvarené vajcia Recept trnavský kapor pripravíme takto:
Hlavu, chvost a ikry, všetku zeleninu a korenie varíme v osolenej vode asi pol hodiny. Ešte teplý vývar precedíme a nalejeme na kapra, ktorého chrbát sme niekoľkokrát nakrojil. Až je kapor mäkký, preložíme ho na misu. Vývar ešte precedíme cez plátno a na každé 2 dcl vývaru pridáme lyžičku octu, lyžičku cukru a 10 g želatíny a roztok necháme stuhnúť. Potom ho nakrájame na malé kúsky, kapra nimi pokryjeme a ozdobíme kolieskami natvrdo varených vajec. V našej kuchárke bolo okrem receptu Trnavský kapor nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Kapor s rumom trnavský kapor, recept, špeciality |
|