Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Trnavský kapor

Kategória: špeciality, ryby a vodné príšery

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept trnavský kapor potrebujeme tieto suroviny:

   • polka kapra
   • hlava
   • chvost
   • ikry
   • 150 g cibule
   • 50 g petržlenu
   • 50 g mrkvy
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 1 paradajka
   • 1 zelená paprika
   • soľ
   • 10 guličiek čierneho korenia
   • cukor
   • ocot
   • želatína
   • 2 natvrdo uvarené vajcia
Recept trnavský kapor pripravíme takto:
Hlavu, chvost a ikry, všetku zeleninu a korenie varíme v osolenej vode asi pol hodiny. Ešte teplý vývar precedíme a nalejeme na kapra, ktorého chrbát sme niekoľkokrát nakrojil. Až je kapor mäkký, preložíme ho na misu. Vývar ešte precedíme cez plátno a na každé 2 dcl vývaru pridáme lyžičku octu, lyžičku cukru a 10 g želatíny a roztok necháme stuhnúť. Potom ho nakrájame na malé kúsky, kapra nimi pokryjeme a ozdobíme kolieskami natvrdo varených vajec.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Trnavský kapor nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Kapor s rumom  


trnavský kapor, recept, špeciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!