Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Tradičný veľkonočný baránok

Kategória: sladkosti, veľkonočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tradičný veľkonočný baránok potrebujeme tieto suroviny:

   • 240 g polohrubej múky
   • 200 g cukru krupica
   • 1 vanilkový cukor
   • 2 vajcia
   • 4 bielky
   • 4 žĺtky
   • citrónová kôra
Recept tradičný veľkonočný baránok pripravíme takto:
Do misy dáme 2 vajcia, žĺtky, vanilkový a krupicový cukor, citrónovú kôru a šťavu a všetko vyšľaháme do peny. Do tejto peny zľahka vmiešame múku a nakoniec aj pevný sneh ušľahaný zo 4 bielkov. Rúru predhrejeme na 190°C. Formu na baránka dôkladne vymažeme tukom, vysypeme hrubú múku. Do formy potom vlejeme pripravené cesto a formu zaklopíme. Baránka upečieme doružova a ešte teplého opatrne vyklopíme. Až baránok vychladne, vyšľaháme bielok s práškovým cukrom a po kvapkách do polevy zašľaháme citrónovú šťavu. Vzniknutou polevou baránka ozdobíme. Polevu necháme stuhnúť a okolo krku baránka uviažeme mašľu.





tradičný veľkonočný baránok, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!