![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 26. septembra, meniny má: Edita ![]() • 240 g polohrubej múky • 200 g cukru krupica • 1 vanilkový cukor • 2 vajcia • 4 bielky • 4 žĺtky • citrónová kôra Recept tradičný veľkonočný baránok pripravíme takto:
Do misy dáme 2 vajcia, žĺtky, vanilkový a krupicový cukor, citrónovú kôru a šťavu a všetko vyšľaháme do peny. Do tejto peny zľahka vmiešame múku a nakoniec aj pevný sneh ušľahaný zo 4 bielkov. Rúru predhrejeme na 190°C. Formu na baránka dôkladne vymažeme tukom, vysypeme hrubú múku. Do formy potom vlejeme pripravené cesto a formu zaklopíme. Baránka upečieme doružova a ešte teplého opatrne vyklopíme. Až baránok vychladne, vyšľaháme bielok s práškovým cukrom a po kvapkách do polevy zašľaháme citrónovú šťavu. Vzniknutou polevou baránka ozdobíme. Polevu necháme stuhnúť a okolo krku baránka uviažeme mašľu. V našej kuchárke bolo okrem receptu Tradičný veľkonočný baránok nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Banánový veľkonočný baránok Kakaový baránok s kokosom Šľahačkový baránok Veľkonočný baránok Veľkonočný baránok piškótový Veľkonočný baránok s orechmi Veľkonočný baránok z nátierkového masla Veľkonočný baránok z tvarohového cesta Veľkonočný baránok zo šlahačkového cesta Veľkonočný bielkový baranček Veľkonočný hrozienkový koláč Veľkonočný mazanec tradičný veľkonočný baránok, recept, sladkosti |
|