![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 600 g očistenej sviečkovice • 150 g husacej pečene • 100 g uvarenej šunky • 60 g údenej slaniny • 1 vajce uvarené na tvrdo • 20 g čerstvého masla • 40 g tuku • soľ • mleté čierne korenie • vývar Recept štrasburská roláda pripravíme takto:
Odležanú sviečkovicu odblaníme a rozkrojíme na plát v podobe obdĺžnika. Potom ju zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na ňu poukladáme plátky šunky, husacej pečene, vajce nakrájané na kolieska a plátky údenej slaniny. Mäso zvinieme na roládu a previažeme tenkým motúzom. Na rozohriatom tuku zo všetkých strán opečieme. Potom podlejeme horúcim vývarom a dáme piecť do rúry. Pečieme 20 minút, pričom občasne polievame vlastnou šťavou. Upečenú roládu rozkrájame na porcie, polejeme šťavou a zjemníme čerstvým maslom. K štrasburskej roláde podávame dusenú ryžu či varené zemiaky, ktoré môžeme posypať petržlenovou vňaťou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Štrasburská roláda nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Baklažánová roláda Bulharská kačacia roláda Hovädzia chrenová roláda Husárska roláda Kozľačí roláda Kuracia roláda s klobásou Morčacia roláda s hubami Plnená roláda z kuracieho mäsa Poľovnícka roláda z jelenieho mäsa Poľovnícka roláda z srnčieho mäsa Roláda z diviačieho stehna s hubovou náplňou Sekaná roláda na karlovarský spôsob Šarišská roláda Teľacia roláda Zbojnícka hovädzia roláda štrasburská roláda, recept, hlavné jedlá |
|