![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 2 filety s kapra s kožou • soľ • hladká múka • vajce • strúhanka • masť • na nálev: 2 mrkvy + 1/2 zeleru + 1 petržlen + 2 veľké cibule + 2 strúčiky cesnaku + 10 guličiek celého čierneho korenia + 2 bobkové listy + 5 guličiek nového korenia + 500 ml octa + 1,5 l vody + soľ + cukor Recept staročeské pečenáče pripravíme takto:
Nálev pripravíme tak, že vodu s octom necháme zovrieť, poriadne osolíme, mierne osladíme, pridáme nastrúhanú zeleninu, cibuľu nakrájanú na hrubšie polmesiačiky, plátky cesnaku a divoké korenie. Pokiaľ nie je nálev dosť kyslý a slaný, ešte dochutíme. Kapra pokrájame na menšie kúsky, dôkladne osolíme, obalíme v trojobale a osmažíme na masti do zlatova. Potom necháme odkvapkať na obrúsku prebytočný tuk a ešte teplé kúsky vložíme do teplého nálevu. Po vychladnutí porcie kapra i so zeleninou naskladáme do fliaš z vrškom, uzavrieme a necháme stáť aspoň 3 dni. V našej kuchárke bolo okrem receptu Staročeské pečenáče nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Staročeské bravčové kotlety staročeské pečenáče, recept, hlavné jedlá |
|