KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept srbský kapor potrebujeme tieto suroviny: • 1 kg kapra • 1 kg zemiakov • 1 veľká cibuľa • 2-3 paradajky • 2 dcl smotany • soľ • mletá červená paprika Recept srbský kapor pripravíme takto:
Kapra pokrájame a osolíme. Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a na kolieska pokrájané zemiaky. Okoreníme soľou i paprikou, pridáme paradajky a prikryté podusíme, pričom stále podlievame trochou vody. Keď sú už skoro mäkké, polovicu preložíme do ohňovzdornej misy, poklademe na ne rezy z kapra, prikryjeme ich druhou polovicou zemiakov, navrch nalejeme smotanu a upečieme v rúre na červeno. V našej kuchárke bolo okrem receptu Srbský kapor nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Kapor dusený na korení a cesnaku Kapor na bavorský spôsob Kapor na cigánsky spôsob Kapor na hubách Kapor na sardele Kapor na sardeli so šampiňónmi Kapor na zelenine s klobásou Kapor plnený jablkami Kapor po Alsasku Kapor s mandľami Kapor so smotanou a hríbmi Kapor v syrovej omáčke Kapor vo farebnom cestíčku Kaukazský kapor Radenínský vianočný kapor Štedrovečerný plnený kapor Vyprážaný kapor Zapečený kapor so smotanou a kôprom srbský kapor, recept, hlavné jedlá |
|