KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept spišské pirohy potrebujeme tieto suroviny: • 700 g zemiakov • 1 vajce • 300-330 g hrubej múky • 300 g slivkového lekváru • 200 g masla • 130 g maku • 100 g práškového cukru • soľ Recept spišské pirohy pripravíme takto:
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a necháme vychladnúť. Potom zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme, pridáme štipku soli, vajce, múku a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnomerné bochníky. Každý bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme lekvár, cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby lekvár nevytiekol. Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme. Pri podávaní spišské pirohy posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme roztopeným maslom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Spišské pirohy nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Salašské bryndzové pirohy Spišské zemiaky Zemiakové pirohy s údeným mäsom spišské pirohy, recept, hlavné jedlá |
|