Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Spišské pirohy

Kategória: hlavné jedlá, zelenina a bezmäsité jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept spišské pirohy potrebujeme tieto suroviny:

   • 700 g zemiakov
   • 1 vajce
   • 300-330 g hrubej múky
   • 300 g slivkového lekváru
   • 200 g masla
   • 130 g maku
   • 100 g práškového cukru
   • soľ
Recept spišské pirohy pripravíme takto:
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a necháme vychladnúť. Potom zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme, pridáme štipku soli, vajce, múku a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnomerné bochníky. Každý bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme lekvár, cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby lekvár nevytiekol. Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme. Pri podávaní spišské pirohy posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme roztopeným maslom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Spišské pirohy nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Salašské bryndzové pirohy   Spišské zemiaky   Zemiakové pirohy s údeným mäsom  


spišské pirohy, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!