![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 26. septembra, meniny má: Edita ![]() • 1 kg polohrubej múky • 250 g masla • 180 g práškového cukru • 60 g droždia • 3 žĺtka • 300 ml mlieka • 200 ml smotany na šľahanie • 100 g hroznienok • štipka soli • mandle • 1 vajíčko na potretie Recept smotanový mazanec pripravíme takto:
Do misky dáme trošku múky, rozdrobené droždie a lyžicu cukru, prilejeme vlažnú smotanu a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí pridáme zvyšný cukor, roztopený tuk, preosiatú múku, žĺtka, mlieko a soľ, vypracujeme cesto a zapracujeme pripravené sparené hrozienka. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvoríme bochník. Bochníky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme podkysnúť cca 20 minút. Bochníky narežeme v strede do kríža, potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 190°C. V našej kuchárke bolo okrem receptu Smotanový mazanec nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Krakonošov mazanec Lacný mazanec zo zemiakov Smotanový pohár Veľkonočný mazanec smotanový mazanec, recept, sladkosti |
|