![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 400 g mletého bravčového mäsa • 5 vajec • 1 lyžica vody • strúhanka • trocha múky • 1 lyžička pikantnej horčice • soľ • čierne korenie • čerstvá bazalka • čerstvá petržlenová vňať • olej na vyprážanie Recept škótske vajcia pripravíme takto:
4 vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme necháme vychladnúť a potom obalíme v múke. K mletému mäsu pridáme bylinky, soľ, korenie a horčicu a premiešame. Zmes rozdelíme na 4 diely, do každého z nich "zabalíme" jedno uvarené vajce, celé to obalíme postupne v múke, vajci rozšľahanom s vodou a v strúhanke a necháme 15 minút v chlade odležať. Potom osmažíme vo veľkom množstve oleja dozlatista. Škótska vajcia podávame teplá s paradajkovou omáčkou alebo so zemiakovou kašou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Škótske vajcia nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Biela fazuľa so slaninou a vajciami Holandské vajcia Holandské vajcia Mozog s vajciami Pečené obaľované vajcia Pštrosie vajcia Stratená vajcia v smotanovej omáčke Stratené vajcia s fazuľovými strukmi na smotane Stratené vajcia s horčicovou omáčkou škótske vajcia, recept, hlavné jedlá |
|