Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj

Šampiňónový nákyp

Kategória: špeciality, hubové jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept šampiňónový nákyp potrebujeme tieto suroviny:

   • 250 g šampiňónov
   • 60 g masla
   • 40 g polohrubej múky
   • 2 dl mlieka
   • 2 vajcia
   • soľ
   • mleté nové korenie
   • zelená petržlenová vňať
   • strúhanka
Recept šampiňónový nákyp pripravíme takto:
Rozpustíme väčšiu časť masla, pridáme múku a chvíľu pražíme. Potomn zalejeme mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s trochou soli, vmiešame do vychladnutej bielej hustej omáčky, pridáme šampiňóny nakrájané na drobné plátky a podusené na masle, pokrájanú petržlenovú vňať, ochutíme ešte trochou soli a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou. Potom zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Hmotu plníme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej misky, dáme do nádoby čiastočne naplnenej vodou a pečieme v rúre 30 minút. Podávame so šalátom zo surovej zeleniny.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Šampiňónový nákyp nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Francúzsky rybí nákyp  


šampiňónový nákyp, recept, špeciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!