![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 250 g šampiňónov • 60 g masla • 40 g polohrubej múky • 2 dl mlieka • 2 vajcia • soľ • mleté nové korenie • zelená petržlenová vňať • strúhanka Recept šampiňónový nákyp pripravíme takto:
Rozpustíme väčšiu časť masla, pridáme múku a chvíľu pražíme. Potomn zalejeme mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s trochou soli, vmiešame do vychladnutej bielej hustej omáčky, pridáme šampiňóny nakrájané na drobné plátky a podusené na masle, pokrájanú petržlenovú vňať, ochutíme ešte trochou soli a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou. Potom zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Hmotu plníme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej misky, dáme do nádoby čiastočne naplnenej vodou a pečieme v rúre 30 minút. Podávame so šalátom zo surovej zeleniny. V našej kuchárke bolo okrem receptu Šampiňónový nákyp nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Francúzsky rybí nákyp šampiňónový nákyp, recept, špeciality |
|