KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept salašské bryndzové pirohy potrebujeme tieto suroviny: • 300 g múky • 6 g soli • 1/2 vajcia • voda • na plnku: 450 g zemiakov + 210 g bryndze + 8 g soli Recept salašské bryndzové pirohy pripravíme takto:
Plnku pripravíme tak, že uvarené zemiaky popučíme, pridáme soľ, bryndzu a dôkladne premiešame. Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky. Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom vykrajujeme kolieska, na ktoré ukladáme zemiakovú plnku v tvare guľky. Vykrajované cesto v tvare kolieska preložíme cez plnku na polovicu, okraje vzniknutého polmesiačika silno zatláčame (zlepujeme) prstami. Takto pripravené pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, necháme zovrieť, občas zľahka premiešame. Uvarené pirohy vyberáme sitkom, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Salašské bryndzové pirohy podávame poliate roztopeným maslom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Salašské bryndzové pirohy nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bryndzové zemiaky Spišské pirohy Vyprážané bryndzové gule Zemiakové pirohy s údeným mäsom salašské bryndzové pirohy, recept, hlavné jedlá |
|