Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 28. októbra, meniny má: Dobromila

Salašské bryndzové pirohy

Kategória: hlavné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept salašské bryndzové pirohy potrebujeme tieto suroviny:

   • 300 g múky
   • 6 g soli
   • 1/2 vajcia
   • voda
   • na plnku: 450 g zemiakov + 210 g bryndze + 8 g soli
Recept salašské bryndzové pirohy pripravíme takto:
Plnku pripravíme tak, že uvarené zemiaky popučíme, pridáme soľ, bryndzu a dôkladne premiešame. Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky. Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom vykrajujeme kolieska, na ktoré ukladáme zemiakovú plnku v tvare guľky. Vykrajované cesto v tvare kolieska preložíme cez plnku na polovicu, okraje vzniknutého polmesiačika silno zatláčame (zlepujeme) prstami. Takto pripravené pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, necháme zovrieť, občas zľahka premiešame. Uvarené pirohy vyberáme sitkom, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Salašské bryndzové pirohy podávame poliate roztopeným maslom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Salašské bryndzové pirohy nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Bryndzové zemiaky   Spišské pirohy   Vyprážané bryndzové gule   Zemiakové pirohy s údeným mäsom  


salašské bryndzové pirohy, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2021 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!