Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg jelenieho chrbta, 120 g údenej slaniny, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, podrvené čierne korenie, 4 borievky Mäso vykostíme, odblaníme, umyjeme, rozrežeme na plát, ktorý posypeme potlč...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ryba (zubáč kapor šťuka), maslo, zelená petržlenová vňať, citrón, soľ Rybu v celku alebo rozporcovanú vložíme do posolenej vriacej vody a pomaly ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pomaranč, 1 banán, polovica väčšieho grapefruitu, cca 200 ml ananásoveho džúsu, polovica citrónu Citrusové plody odšťavíme do nádoby na mixovanie, prilejeme džús, pridáme b...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g rezancov, 250 g sterilizovanej šošovice, 150 g slaniny, 400 g kabanosu, 2 cibule, 2 zväzky polievkové zeleniny, soľ, 1 lyžica kari, 1 lyžica masla, 2 l zeleninového vývaru, petržlenová vňať, 2-3 lyžice červeného vínneho octu Rezance varíme 10 minút v osolenej vode. V hrnci na masle rozškvaríme na ko...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g údeného mäsa, 200 g šošovice, 1 l vývaru, 200 ml šľahačky, 2 cibule, 2 lyžice mletej papriky, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, hladká múka, 2 lyžice oleja Údené mäso uvaríme. Na oleji orestujeme cibuľu s paprikou, podlejeme vývaro...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g morčacích drobkov, cestoviny, 75 g paradajkového pretlaku, 450 g miešanej mrazenej zeleniny, 1 lyžička bazalky, soľ, štipka provensálskeho korenia, petržlenová vňať Do studenej vody dáme variť drobky. Pred dovarením pridáme paradajkový pret...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 60 g masla, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžička karí korenia, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 sterilizovaná uhorka, cukor, soľ, korenie, ocot Vopred namočenú šošovicu uvaríme takmer domäkka. Na dvoch tretinách masla s...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkých marhúľ, 300 g cukru, 250 g bieleho jogurtu, 0,5 l mlieka, 0,5 l sladkej smotany Marhule umyjeme, vykôstkujeme a rozmixujeme. Do hlbšej nádoby nalejeme mlie...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jahôd, 300 g cukru Jahody posypeme cukrom a necháme 12 hodín odležať. Druhý deň ovocie aj so š...
|
|