Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g celého lúpaného hrachu, 200 ml paradajkovj šťavy, 500 g bielej kyslej kapusty, 100 g tvrdého syra, maslo na vymastenie, strúhanka, korenie, soľ Namočený hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme rajčatovú šťavu, kyslú kapust...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého bravčového mäsa, 7 šampiňónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrája...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie mäso, šampiňóny, cibuľa, smotana, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne korenie, horčica Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme, pridáme na rezance nakrájané mäso a ...
Potrebujeme tieto suroviny:330 ml ľadového broskyňového čaju, 60 ml Campari, 20 ml čerešňového sirupu, 125 ml minerálnej vody Do ľadového čaju pridáme campari, čerešňový sirup a ľad, premiešame a rozde...
Potrebujeme tieto suroviny:250 ml jogurtu, 120 ml mlieka, 60 g medu Med rozriedime mliekom. Jogurt dáme do misky a za stáleho šľahania metličko...
Potrebujeme tieto suroviny:1 mäkký tvaroh, 1 paradajku, príp. 1 lyžička majonézy, cesnak, kôpor sušený (alebo čerstvý), soľ Paradajku nastrúhame na hrubom strúhadle, zvyšnú šupku prekrájame na kúsky....
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 2 cibule, 1 vajce, kyslé uhorky, 1 lyžica masti, 1 lyžica kremžskej horčice, 5 dkg slaniny Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, nakrájame na kocky a hneď pridáme nadrobn...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl šľahačkovej smotany, 150 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 4 citróny, 4 bielky Žĺtky s cukrom a smotanou šľaháme nad parou (do 80°C) do zhustnutia. Odstav...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 10 g droždia, 50 g tuku, 1 vaječný žĺtok, 2 dcl mlieka, 30 g masla, cukor, soľ, na plnku: 200 g bryndze + 120 g varených zemiakov + 1 vajce + 3-5 lyžíc kyslej smotany + pažítka + 1 lyžica krupice + soľ Do múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko, dobre vypracuj...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčových kotlet, 400 g valašskej klobásy, 100 g ostrého kečupu, 150 g šampiňónov, 1 väčšia červená paprika, sterilizovaná kukurica v slanom náleve, 1 cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olej Plátok z bravčové kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na časti...
|
|