Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
2 cl St. Nicolaus Extra Fernet, 1 cl St. Nicolaus Extra Peach Liqueur, 2 cl brusnicového džusu, ľad, koktailová čerešňa
V šejkri s kockami ľadu zmiešame všetky suroviny. Nalejeme priamo do shotov...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 mladé cukety, 10 dkg strúhaného syra, 15 dkg húb, 1 cibuľu, soľ, korenie, mletý zázvor, 4 lyžice oleja, petržlenová vňať
Neolúpané cukety umyjeme, rozpolíme a vydlabeme. Vydlabanú dužinu nakrájame...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 citróny, 400 g cukru, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, 6 l vody
Citróny olúpeme, nakrájame na kocky, zbavíme jadierok a vložíme do 1 l vody...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg zemiakov, 100 g hladkej múky, 80 g strúhaného syra, 2 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, olej
Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode a nastrúhame. Pridáme strúhaný syr...


Potrebujeme tieto suroviny:
60 ml limetkovej šťavy, 1 l chladeného zázvorového piva, 250 ml chladené vanilkovej vodky, 8 tenkých plátkov limetky, drvený ľad
Do pohárov rozdelíme vodku, pridáme šťavu z limetky a drvený ľad, dolejeme ...


Potrebujeme tieto suroviny:
800 g filé z tresky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla
Filé rozmrazíme, nakrájame, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme n...


Potrebujeme tieto suroviny:
kozľací zadok, 100 g slaniny, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 lyžička hladkej múky
Mäso prešpikujeme slaninou, potrieme cesnakom roztlačeným so soľou, dáme do...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 väčšie zemiaky, smotana, 2 žĺtky, mäsový vývar, soľ, korenie, pažítka, petržlenová vňať
Do vriaceho vývaru vložíme nastrúhané surové zemiaky a chvíľku povaríme. Po...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg trniek, 350 g cukru, 1 l vody, kvasinky
Trnky opláchneme, roztlačíme, zalejeme ju horúcim cukrovým roztokom (ten pr...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g sušených sliviek, špáradlá, na plnku: 50 g orechov + 150 g práškového cukru + 1 žĺtok + rum, na polevu: 100 g stuženého pokrmového tuku + 100 g práškového cukru + 1 lyžica vanilkového pudingového prášku + 50 g kakaa
Plnku pripravíme tak, že orechy zomelieme, pridáme cukor, žĺtok, pár kvapie...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!