Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je utorok, 23. apríla, meniny má: Vojtech

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
4 plátky bravčového stehna, 100 g jadier vlašských orechov, 150 g cibule, 1 lyžica hladkej múky, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej
Plátky bravčového stehna mierne naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme, o...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg zadného hovädzieho mäsa, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica octu, strúhaný muškátový oriešok, 1 dcl vývaru, cibuľa podľa chuti, olej, soľ, mleté čierne korenie
Mäso nakrájame na hrubšie plátky, naklepeme, premiešame vidličkou, vmiešame...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g šošovice, 20 g hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, 4 sladkokyslé uhorky, bobkový list, soľ, 40 g masti
Šošovicu preberieme a aspoň na 2 hodiny namočíme. Potom ju scedíme, zalejem...


Potrebujeme tieto suroviny:
8 veľkých zemiakov, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 2 hrste sušených húb, 3 hrste polohrubej múky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, majorán, rasca, 3 lyžice masla, masť na vyprážanie
Sušené huby namočíme asi na 15 minút do vody alebo mlieka. Potom z nich vyt...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g rybieho filé, mlieko, 2 vajcia, 50 ml vína, hladká múka, soľ
Filé pokrájame na porcie, zalejeme osoleným mliekom a necháme niekoľko hodí...


Potrebujeme tieto suroviny:
20 stehienok, masť, maslo, strúhanka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté ​​čierne korenie, petržlenová vňať
Vypraná stehienka osušíme, osolíme, okoreníme a na masti prudko opečieme. O...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g žemlí, 400 g slaniny, 100 g domácej klobásy, 1 cibuľa, 5 vajec, 250 ml mlieka, masť, soľ, trocha múky, 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú sl...


Potrebujeme tieto suroviny:
jahody, mlieko, cukor
Jahody očistíme, zalejeme mliekom, pridáme cukor podľa chuti a rozmixujeme....


Potrebujeme tieto suroviny:
predná polovica kozľaťa, 3-4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, majorán, maslo, plnka: polovica všetkých vnútorností z kozľaťa + 2 lyžice tuku + 1 cibuľa + 2-3 žemle + 2-3 vajcia + mleté čierne korenie + soľ + majorán + petržlenová vňať (alebo rozmarín)
Prednú polovicu kozľaťa bez blán a tuku sparíme horúcou vodou (čím zjemníme...


Potrebujeme tieto suroviny:
zemiaky, údené mäso, smotana, kyslá kapusta, masť
Zemiaky uvaríme v šupke, potom zlejeme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Tie ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!