Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g hrubej múky, 250 g masla, 300 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 80 g orieškov, 80 g hrozienok, 0,5 dcl rumu, 2 žĺtky, 1 prášok do pečiva, malinový lekvár, soľ Z hrubej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov a kakaa vypracujem tuhé cest...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie prsia, údený oštiepok, šunka, kapia, soľ, čierne korenie, maslo Kuracie prsia zľahka naklepeme do pozdĺžneho tvaru a jemne posolíme a okore...
Potrebujeme tieto suroviny:4 rezne z bravčového stehna, 15 dg šunky, kuracia pečeň, 12 dg údeného syra, soľ, feferónky, cibuľa, hladká múka, olej Rezne naklepeme a osolíme. Na panvici v masti speníme pokrájanú cibuľu, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:70 dkg uvarených zemiakov, 20 dkg hrubej múky, 1 vajce, soľ, strúhanka, tuk na vymastenie pekáča Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme soľ, hrubú múku a vajce a vypracujeme c...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 4 krajce staršieho chleba, soľ, maslo na vymazanie hrnčekov Chlieb nakrájame na kocky o hrane cca 1 cm, pridáme múku, soľ a vaječné žlt...
Potrebujeme tieto suroviny:2 jahňacie hrebienky s kosťou (8 kotletek), 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej Cesnak olúpeme, nastrúhame a dôkladne premiešame so strúhankou. Jahňací hre...
Potrebujeme tieto suroviny:6 rožkov, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 250 g bravčových škvariek, hrubá krupica na zahustenie Rožky nakrájame na kocky cca 1x1 cm, dáme do misky, pridáme mlieko: necháme...
Potrebujeme tieto suroviny:špekáčiky, 0,25 l čierneho piva, kečup, cibuľa, cesnak, cukor, škorica, fazuľa v pretlaku Špekáčiky nakrojíme na "ježka" a naukladáme do pekáča, pridáme tak 3/4 fľaš...
Potrebujeme tieto suroviny:8 malín, cukrový sirup, Karpatské brandy, campari, suché šumivé víno, štipka škorice, ľad V šejkri roztlačíme maliny so sirupom, pridáme brandy, campari, škoricu a k...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl šľahačkovej smotany, 150 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 4 citróny, 4 bielky Žĺtky s cukrom a smotanou šľaháme nad parou (do 80°C) do zhustnutia. Odstav...
|
|