Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:900 g cibule, 7 lyžíc olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hladkej múky, 2,3 l hydinového vývaru, 200 ml červeného vína, 1,5 lyžičky soli, čerstvo mleté čierne korenie, 16 hrubých krajcov bagety, 60 g strúhaného Gruyére Zmiešame 3 lyžice olivového oleja s roztlačeným cesnakom, zakryjeme a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:3 hrnčeky strúhaného kokosu, 200 ml kondenzovaného mlieka, 1 vanilkový cukor, 300 g čokolády bez prísad Kokos, vanilkový cukor a kondenzované mlieko dôkladne premiešame. Z hmoty f...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 0,25 l kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, l lyžica tuku, soľ, drvená rasca Kapustu vložíme do litra horúcej vody a uvaríme do mäkka. Múku rozmiešame v...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 180g Hera, 150 g mletých olúpaných mandlí, 2-3 lyžice rumu Zo surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme, vykrajujeme tvary a pečieme. Zlepu...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg zemiakov, 3 vajcia, granulovaný cesnak, soľ, korenie, múka, strúhanka, olej Zemiaky ošúpeme, uvaríme, zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Potom je nastr...
Potrebujeme tieto suroviny:375 ml pohánky, 15 dkg sušených sliviek, 1,5 l mlieka, maslo, cukor, soľ Pohánku uvaríme v osolenom mlieku tak, aby bola vláčna. Do kaše pridáme suš...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cl džinu, 2 cl limetového džúsu, 7 cl ružového šumivého vína, na ozdobenie: plátok čerstvej jahody Do koktailového pohára nalejeme džin, limetový džús a nakoniec šumivé víno,...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kreviet, paradajky, cesnak, maslo, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín, petržlenová vňať V panvici na masle opečieme krevety zo všetkých strán. Pak ich preložíme do...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zväzok zelenej špargle, 300 ml smotany na šľahanie, 300 g bieleho jogurtu, 2 lyžice masla, 50 g parmezánu, sušené paradajky, soľ, biele korenie, koriander Špargľu ošúpeme a povaríme 10 minút v horúcej vode. Bielu omáčku pripravíme...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g údeného mäsa, 150 g zemiakov, 400 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, mletá červená paprika, soľ, korenie, polievkové korenie, 30 g masti Údené mäso uvaríme, potom ho vyberieme z vývaru, pokrájame na malé kocky a ...
|
|