Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 g tvarohu, 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 hrnček jahôd, maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie Tvaroh so žĺtkami a práškovým cukrom vymiešame dohladka. Z bielkov a štipky...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čerstvých hríbov, 8 rožkov, 150 g hrubej múky, 4 vajcia, 0,4 l mlieka, štipka prášku do pečiva, soľ, rasca, petržlenová vňať Staršie rožky nakrájame na kocky a necháme uschnúť. Huby nakrájame na menši...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čínskej kapusty, 200 g zemiakov, 50 g múky, 50 g cibuľe, 50 g citrónu, 100 g paradajkového pretlaku, olej, soľ, bobkový list, rasca, cesnak, korenie, cukor Na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, c...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g hladkej múky, 200 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyžica medu, 10 g cukru, mleté orechy, čokoláda, citrónová kôra, šľahačka, ovocie na ozdobenie Do mlieka vmiešame cukor, med a múku, pridáme trochu nastrúhanej citrónovej...
Potrebujeme tieto suroviny:6 varených vajec, 6 zemiakov, 200 g kvalitnej mäkkej salámy, 1 žltá cibuľa, 2 zväzky jarnej cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, 2 lyžice olivového oleja, pažítka Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hrachu, 50 g krúpov, 300 g klobásy, 1 cibuľa, cesnak, soľ, majoránka, 30 g masti, 40 g múky Hrach večer pred varením očistime, umyjeme a namočíme do vody. Na druhý deň...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg rebarbory, 1 citrón, 500 g cukru krupica (alebo želírovací cukor) Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l čiernej jarabiny, 1 l jemnej liehoviny (vodka alebo brandy), 1 l vody, 1 kg cukru krupice Do štvorlitrovej fľaše dáme čiernu jarabinu, zalejeme liehovinou a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mäsa z kurčaťa,7 dcl vývaru, 60 g masla, 50 g hladkej múky, 1 dcl smotany, 1 žĺtok, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, karí Zo40 g masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vlažným...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kostí, 200 g predného hovädzieho mäsa, polovica klobásy, 200 g červenej repy, 200 g zemiakov, 50 g mrkvy, 20 g petržlenu, 1 cibuľa, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 30 g masti, 1 lyžica hladkej múky, štipka cukru, ocot, soľ, korenie, 1,3 l vody, bobkový list, kyslá smotana Mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na rezance, opražíme na časti masti, pri...
|
|