Dnes je štvrtok, 18. apríla, meniny má: Valér NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 bravčové koleno, pol bravčové hlavy, 2 bravčové nožičky, 1 cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny, soľ, celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, ocot, voda Hlavu, nožičky a koleno dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, pridáme kor...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kuracej pečene, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej Kuraciu pečeň umyjeme, prípadne nakrájame na menšie kúsky, potrieme cesnako...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 0,5 kg cvikly, 1 veľká cibuľa, 1 konzerva kukurice, 400 ml kyslej smotany, chren, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky a cviklu uvaríme v šupke (30-40 minút). Potom ich ochladíme, očistí...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g prerasteného bravčového mäsa, 1 lyžica masti, 1 menšia cibuľa, 150 g hrachu, 150 g krúp alebo krupek, soľ, paprika, 1 cesnak, štipka majoránky, petržlenová vňať Umytý namočený hrach a namočené vypraté krúpy varíme každé zvlášť takmer do...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mladého konského mäsa, 1 cibuľa, 150 g zemiakov, maslo, paradajkový pretlak, 50 g kvasených uhoriek, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 3 ks pečiva, 1/2 balenia prášku do pečiva, 3 dcl vody V miske si z múky a vody vypracujeme o trocha redšie cesto ako na halušky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov varených v šupke, 250 g mäkkej salámy (alebo zvyšok vareného údeného mäsa), 3 vajcia uvarené natvrdo, 1 väčšia cibuľa, soľ, rasca, korenie, masť, 1 hrnček mlieka, 3 vajcia, olej Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky....
Potrebujeme tieto suroviny:200 g olív plnených mandľou alebo papričkou, 140 g margarínu, 250 g Goudy, 180 g hladkej múky, soľ, červená mletá paprika Syr nastrúhame najemno, pridáme múku, papriku a štipku soli, premiešame, pr...
Potrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 2 veľké hrste kyslej kapusty, 1 klobása, 9 plátkov slaniny, soľ, bazalka, olej Do zapekacej misy začneme ukladať kyslú kapustu (2-3 cm vrstvu), na to klob...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zrelých egrešov, 100 g práškového cukru, 3 lyžice posekaných vlaškých orechov, 150 ml sladkej smotany, 50 g malinového sirupu Umyté egreše vidličkou roztlačíme, posypeme cukrom, polejeme sirupom, smota...
|
|