Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 vajcia, 2 lyžice hrubej múky, 20 g masla, 1 l vody, soľ, čierne mleté korenie, petržlenová vňať Z masla a múky usmažíme zápražku. Keď má svetlo hnedú farbu, pridáme vajcia...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg jahňacieho rebra, 100 g slaniny, 200 g dvojfarebných fazule, 1 cibuľa, 100 ml červeného vína, 4 lyžice brusníc, 1 lyžica hladkej múky, olej, soľ, čierne korenie, tymián, vývar Mäso okoreníme tymianom, soľou a korením, naložíme do oleja a necháme 2 hod...
Potrebujeme tieto suroviny:8 varených vajec, 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave, 2 cibule, 1 zväzok pažítky, 0,5 l vývaru, 0,5 l mlieka, 3 lyžice rastlinného oleja, 3 lyžice hladkej múky, 2 lyžice kapár, soľ, biele mleté korenie Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky, osmažíme na oleji, zasypeme múkou a nec...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 0,5 l mlieka, 2 lyžice cukru, soľ, 1 dcl oleja, na potretie: 2 vajcia + 5 strúčikov cesnaku + 50 g masla, 2 lyžice maku + soľ Do trochy teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, prikryjeme utie...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, údené mäso, smotana, kyslá kapusta, masť Zemiaky uvaríme v šupke, potom zlejeme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Tie ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 platýz, 10 dkg slaniny, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, zelená petržlenová vňať Z brušnej časti platýza odstránime opatrne kožu (je pevná, takže sa neje). ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kelu, 100 g klobásy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 80 g paradajok, 80 g polohrubej múky, 100 g bieleho jogurtu, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Očistený kel zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na rezance. Na oleji opr...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g cibule, 1 dcl 12% smotany, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie Do vriacej osolenej vody nasypeme olúpanú a na hrubšie kolieska pokrájanú c...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g miešanej zeleniny (mrkva + petržlen + kel + karfiol + hrášok + kaleráb), 60 g tuku, 1 malá cibuľa, 0,5 dcl mlieka, 1 žltok, 2,5 l vody, 30 g múky, soľ, petržlenová vňať Na 30 g tuku udusíme na tenké rezance pokrájanú zeleninu a cibuľu, zalejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g teľacej pečene, 500 g zemiakov, 2 cesnaky, soľ, čierne mleté korenie, 1 bobkový list, 1 lyžica bieleho vínneho octu, 100 ml bieleho suchého vína, 40 g bravčovej masti, 1 lyžica nahrubo posekaného petržlenu Odblaníme pečeň, nakrájame ju na veľmi tenké plátky a rozložíme ich na veľk...
|
|