Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 porcie ostrieža, 8 nových zemiakov, 4 paradajky, 1 citrón, pol limetky, trs bazalky, štipka koriandru, tymián, olivový olej Do pekáča dáme olúpané a nakrájané zemiaky, rozpolené paradajky, bazalku, š...
Potrebujeme tieto suroviny:syr Romadúr, mrkev, zeler, pór, petržlenová vnať, kyslá smotana, soľ, čierne mleté korenie Romadúr nakrájame na malé kúsky, pridáme jemně nastrúhanú mrkvu, zeler, pór...
Potrebujeme tieto suroviny:210 g hladkej múky, 140 g mletých vlašských orechov, 70 g práškového cukru, 140 g masla, 1 lyžica kakaa, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z citróna, na krém: pol karamelového salka + 250 g masla, čokoládová poleva na ozdobu Múku preosejeme, pridáme mleté vlašské orechy, cukor, maslo, kakao, žĺtky a...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hlavy cesnaku, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 1 lyžica bylinkovej soli, 1 lyžica celého farebného korenia Cesnak ošúpeme, dáme do pohára, posypeme korením, soľou a tymiánom, zalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého bravčového mäsa, 5 vajec, 1 lyžica vody, strúhanka, trocha múky, 1 lyžička pikantnej horčice, soľ, čierne korenie, čerstvá bazalka, čerstvá petržlenová vňať, olej na vyprážanie 4 vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme necháme vychladnúť a potom obalíme v múke...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g teľacieho mäsa z pliecka, 1 cibuľa, 50 g mrkvy, 50 g zeleru, 30 g hrášku bez nálevu, 80 g šampiňónov, 40 g kapie, 80 g masla, soľ, 10 g mletej červenej sladkej papriky, 40 g múky, 1 citrón, 1 dcl sladkej smotany, 0,5 dcl šľahačky Na masle zpeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g bravčového stehna, 2 červené papriky, 300 g valeriánky, soľ, mleté čierne korenie, ligurček, balzamikový ocot, panenský olivový olej Papriky zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Pridáme spláchnutú valerián...
Potrebujeme tieto suroviny:bažant, soľ, korenie, olej, kúsok masla Mladého bažanta očistíme, vypitveme, na chrbátiku rozrežeme a osolíme a oko...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pór, 0,5 kg zemiakov, 5 lyžíc ovsených vločiek, 1 lahôdkové tofu, tuk, voda, soľ, rasca, petržlenová vňať Na tuku speníme nastrúhaný pór, zalejeme vodou a varíme s nakrájanými zemia...
|
|