Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:zemiaky, hladká múka, vajcia, strúhanka, soľ, olej na vyprážanie Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky hrubé asi pol centimetra, ktoré na chv...
Potrebujeme tieto suroviny:predná polovica kozľaťa, 3-4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, majorán, maslo, plnka: polovica všetkých vnútorností z kozľaťa + 2 lyžice tuku + 1 cibuľa + 2-3 žemle + 2-3 vajcia + mleté čierne korenie + soľ + majorán + petržlenová vňať (alebo rozmarín) Prednú polovicu kozľaťa bez blán a tuku sparíme horúcou vodou (čím zjemníme...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g štiavu, 200 g údených bravčových rebierok, 200 g ryže, 2 cibule, 2 vetvičky ligurčeka, 2 bobkové listy, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hrubej múky, 1 lyžica masla, 100 ml kyslej smotany, soľ, čierne korenie Do hrnca nalejeme 2 litre vody, pridáme olúpané a napoly prekrojené cibule,...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g salámy Junior, 5 vajec uvarených natvrdo, 100 g zelenej papriky, 100 g žltej papriky, 125 g rajčín, 75 g sladkokyslých uhoriek, 50 g cibule, 50 g tvrdého syra, 100 g majonézy, 100 g bieleho jogurtu, 1 lyžička horčice, soľ, čierne mleté korenie Varené vajcia nahrubo posekáme, salámu, syr a papriku nakrájame na pásiky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 plechovka fazule (400 g), 1 domáca klobása, 1 červená cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 červená paprika, 8 paradajok, olej, 1 lyžica mletej sladkej papriky, pol lyžičky mletého chilli, 4 vetvičky čerstvého tymianu, 1 l kuracieho vývaru Na oleji osmahene nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme papriku nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g špaldovej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 200 g najemno nastrúhanej mrkvy, 30 g cukru, pol sáčku kypriaceho prášku, 120 g masla, marmeláda Zo všetkých suroviny okrem marmelády vypracujeme tuhšie cesto (ale nesmie b...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
Potrebujeme tieto suroviny:240 g hovädzieho mäsa, 10 g cibule, 60 g uhoriek, 5 g hladkej múky, 10 g oleja, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie Roštenky naklepeme, po stranách narežeme, osolíme a opečieme na spenenej ci...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mladého konského mäsa, 1 cibuľa, 150 g zemiakov, maslo, paradajkový pretlak, 50 g kvasených uhoriek, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g múky, 250 g bravčového mäsa, 150 g vylúpaných kreviet, 1 cibuľa, 250 gsojových klíčkov, 2 stopky zeleru, 2 vajcia, soľ, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica cukru, olej Z múky, vajec a pollitra vody pripravíme cesto a z neho usmažíme na rozpále...
|
|