Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 mäkké tvarohy, 1 kyslá smotana (väčšie balenie), 4 bielky, 3 hrste nasekaných lístkov medovky, 4 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 dcl vody Med s vodou privedieme k varu a varíme tak dlho, kým sa med neťahá z varešk...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mäkkých varených kukuričných zŕn z konzervy, 2 lyžice masla, veľká zelená paprika, červená sladká paprika, celá štiplavá čili paprička, 1,2 l kuracieho vývaru, 200 ml šľahačky, soľ, 1 lyžička mletých čili papričiek Na masle jemne opečieme mletú čili papričku a krátko opečieme na väčšie kus...
Potrebujeme tieto suroviny:3 g mletej škorice, 500 ml vriacej vody Škoricu zalejeme vriacou vodou. Po odstátí sa vytvoria dve oddelené vrstvy....
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie stehná, oravská slanina, čerstvé paradajky, cibuľa, nakladaná kapia, maslo, alobal Velky kus alobalu potrieme olejom a poukladáme naň osolené kuracie stehná. ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g menších šampiňónov, 2 vajcia, 5 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc strúhanky, soľ, olej Šampiňóny olúpeme, prípadne odkrojíme nohy, osolíme a necháme chvíľu odleža...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, olej, čerstvý rozmarín, soľ, rasca Zemiaky ošúpeme, zalejeme vriacou vodou tak, aby boli celé ponorené, pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:ustrice, oravská slanina, špáradlá Ustricu obalíme v tenkom plátku slaniny, spevníme špáradlom a na veľmi rozo...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, 250 g tuku, 150 g kyslej smotany, práškový cukor + vanilkový cukor na obaľovanie Z múky, tuku a smotany vypracujeme cesto a necháme ho v chladničke 2-3 hodi...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g bravčového mäsa, 750 g zemiakov, 1 veľký karfiol, 2,5 dcl mlieka, 4 vajcia, provensálske byliny, tuk na vymastenie pekáča Surové zemiaky pokrájame na kolieska, karfiol rozoberieme na malé ružičky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzej sviečkovice, 100 g anglickej slaniny, 300 g čerstvých šampiňónov, 200 g cibule, 20 g oleja, 1 dcl červeného vína, 0,5 dcl koňaku, soľ, 20 g červenej sladkej papriky Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak, aby vznikol otvor – kapsičk...
|
|