Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:hovädzie mäso, baranie maso, obličky, jazyk, nakládaná uhorka, veľká cibuľa, sušené slivky, rajčinový pretlak Mäso, obličky a jazyk uvaríme a potom nakrájame na rezance. Uhorku olúpeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4,5 cl svetlého rumu, 2 cl limetovej šťavy, 1 cl cukrového sirupu Kokteilové poháre na stopke naplníme plné kockami ľadu a necháme chladiť v ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g listového špenátu, 150 g slaniny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie Špenát zbavíme stoniek, sparíme v horúcej vode (asi 3 minúty) a zlejeme. Na...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g vepřové plece, 20 g slaniny, 2 vejce, mléko, 1 houska, cibule, sůl, pepř, petrželová nať, pažitka, muškátový květ Housku nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme pros...
Potrebujeme tieto suroviny:trištvrte hrnčeka ryže, 1 l mlieka, kôra z citróna, 10 lyžičiek cukru, škoricový prášok Ryžu dáme do hrnca s vodou a varíme. Až bude ryža úplne mäkká (voda by sa m...
Potrebujeme tieto suroviny:8 rožkov, 10 dkg anglickej slaniny, 2 vajcia, 4 dcl mlieka, soľ, petržlenová vňať, hrubá múka Rožky nakrájame na kocky, dáme do misy a zalejeme mliekom. Až rožky nasiakn...
Potrebujeme tieto suroviny:cestoviny, baklažán, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý alebo sušený rozmarín, soľ Ošúpaný baklažán pokrájajte na plátky, ak sú veľké prekrojte ich, osoľte. P...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g hladkej múky, 125 g margarínu, 150 ml piva, jablká, škoricový cukor, strúhanka, hrozienka, hrsť orechov Rozpustíme margarín a do horúceho nalejeme pivo. Túto zmes vlejeme do múky,...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové rebierka, maslo, cibuľa, cesnak, šampiňóny, červené víno, mandle, čokoláda, soľ, mleté čierne korenie Rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme do mäkka. M...
Potrebujeme tieto suroviny:20 dkg čerstvých hub (najlepšie zmes), 10 dkg slaniny, 1 cibuľa, 6 žemlí, 5 dkg masti, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, soľ, čierne korenie, zelená petržlen, na zahustenie hrubá múka a strúhanka, masť na vymastenie hrnčekov Slaninu nakrájame, rozškvaríme a na nej opečieme na kocky nakrájané žemle d...
|
|