Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 kačacie stehná, 1 veľké jablko, 50 g hrozienok, bylinková soľ Stehná umyjeme, osolíme a vložíme do väčšej misy z janského skla. Pečieme p...
Potrebujeme tieto suroviny:4 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička paradajkového pretlaku, 10 g masla, 600 ml mäsového vývaru, 1 lyžica nakrájanej bazalky (môže byť aj sušená), soľ, štipka cukru Paradajky obarte vriacou vodou, opláchnite studenou vodou, olúpte, vyberte ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kyslej kapusty, 200 g údenej klobásy, 30 g sušených húb, 100 g sušených sliviek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 130 g hrubej múky Kapustu zalejeme vodou, pridáme umyté posekané huby, slivky, klobásu a varí...
Potrebujeme tieto suroviny:1 šálka arašidov, 2 polievkové lyžice medu, štipka soli Arašidy krátko opražíme na panvici (aby mali v nátierke lepšiu chuť), potom...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g varenej špargle, 1 l vývaru zo špargle, 3 lyžice masla, 3 lyžice polohrubej múky, 0,25 l mlieka (alebo smotany), štipka strúhaného muškátového orieška, 2 žĺtky, petržlenová vňať, cukor, soľ Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme přecezeným vývarom zo š...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hovädzieho pleca, 250 g bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 50 g namočené žemle, 1 vajce, 60 g cibule, 80 g slaniny, 20 g múky, 3 lyžice červeného vína, 5 g kapár, vývar Mleté bravčové a hovädzie mäso osolíme, okoreníme, pridáme namočenú vytlače...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kuracích pŕs, 1 pór, olej alebo masť, 1 kocka slepačieho bujónu, 1 šľahačková smotana, 20 dkg údeného eidamu, mleté čierne korenie, cesnak Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájaný pór. Mäso nakrájame na reza...
Potrebujeme tieto suroviny:125 ml červeného vína, 3 lyžice šípkovej marmelády, 3 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, korenie, klinček, šťava z polovice citróna, 125 ml smotany Víno zvaríme s klinčekmi, pridáme šípkovú marmeládu a paradajkový pretlak a...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hovädzej roštenky, 200 g hovädzej sviečkovice, olivový olej, soľ, čierne korenie, 4 kusy plochého pita chleba (placky), na omáčku: biely jogurt + 1 šálka paradajkového pretlaku (alebo konzervovaných drvených paradajok) + 2 lyžice masla Mäso osolíme a okoreníme. Kúsok roštenky dáme medzi dva kúsky sviečkovej, n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g špagiet, 3 strúčiky cesnaku, 2 zväzoky bazalky, 40 g píniových jadier, 6 lyžíc olivového oleja, 8 malých paradajok, 80 g strúhaného parmezánu, soľ Špagety uvaríme podľa návodu. Cesnak, bazalku a píniové jadrá rozmixujeme n...
|
|