Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:baklažán, ocot, voda, olej, pažítka Baklažán olúpeme, napoly rozrežeme, väčšie semená odstránime a dužinu postr...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g šampiňónov, 1,5 dcl bieleho vína, 1 plátok slaniny, 1 lyžica oleja, citrónová šťava, soľ, korenie Šampiňónom oddelíme hlavičky, podusíme na oleji a dáme do zapekacej misky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:900 g zemiakov, 300 g údeného bravčového mäsa, 120 g krupice, 80 g krupicovej múky, 40 g cibule, 1 vajce, 60 g tuku, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán Údené mäso uvaríme a pokrájame na kúsky. Pridáme postrúhané surové zemiaky,...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g pstruhov, 1 l silného hovädzieho vývaru, 2 dcl madeiry, štipka estragonu, soľ, maslo, žemle Pstruhy podusíme na masle, stiahneme, vykostíme, nakrájame a zamiešame do o...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g rebarbory, 500 g polohrubej múky, 250 g cukru, polovica kocky masla, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička škorice Olúpanú rebarboru nakrájame na malé kocky a posypeme cukrom. Z múky, cukru,...
Potrebujeme tieto suroviny:4 šampiňóny, 150 g mrazenej kukurice, 1/2 cibuľe, 1/2 cukety, 1 červená feferónka, 20 g masla, 500 ml silného zeleninového vývaru, čerstvý petržlen, olej, soľ, korenie Cuketu umyjeme a nakrájame na rezance. Šampiňóny očistíme a nasekáme nadrob...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, 1 hrnček cmar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, majorán, provensálske korenie Do cmaru pridáme cesnak rozotretý so soľou, provensálske korenie, majoránku...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g jahôd, 300 g banánov, 1 balíček želírovacieho cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej Jahody a banány nakrájíme na malé kúsky, pridáme želírovací cukor a kyselin...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvý alebo mrazený špenátový pretlak, 2 strúčky cesnaku, mlieko, 1 lyžice múky, maslo, soľ, bobkový list, štipka mletého nového korenia, 1 lyžička solamylu Z lyžice múky a masla pripravíme svetlú zásmažku. Osolíme, pridáme špenátov...
Potrebujeme tieto suroviny:2 filety s kapra s kožou, soľ, hladká múka, vajce, strúhanka, masť, na nálev: 2 mrkvy + 1/2 zeleru + 1 petržlen + 2 veľké cibule + 2 strúčiky cesnaku + 10 guličiek celého čierneho korenia + 2 bobkové listy + 5 guličiek nového korenia + 500 ml octa + 1,5 l vody + soľ + cukor Nálev pripravíme tak, že vodu s octom necháme zovrieť, poriadne osolíme, mi...
|
|