Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:150 g šípkov, 50 g mäty piepornej, 50 g rakytníka, 1 l vody, 50 g kyseliny citrónovej Roztlačené šípky s rakytníkom a mätou vložíme do hrnca s vodou, privedieme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 jablká, 20 g hrozienok, 20 g jadier vlašských orechov, citrónová šťava, med Jablká olúpeme, nakrájame na tenké plátky a zalejeme vopred pripravenú záli...
Potrebujeme tieto suroviny:2 husacie stehná, 80 g cibule, 100 g čerstvých hríbov, 200 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, 50 g masti, soľ, 1 lyžička červenej papriky, zelený petržlen, muškátový oriešok Husacie stehná vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nadr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie šťuky, soľ, 50 g hladkej múky, 100 g masla, 2 dcl bieleho vína, 50 g chrenu, 30 g kôpru, 4 vajcia Porcie ryby osolíme, zaprášime múkou, na masle prudko opražíme, podlejeme v...
Potrebujeme tieto suroviny:mrkva, uhorka, tvrdý syr, smotanový syr Zeleninu aj syr nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame so smotanovým syr...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g dužiny dobre zrelého ananásového melónu, šťava z ½ citróna, 150 g kryštálového cukru, 200 ml vody, 20 ml vodky, 100 ml šľahačky 33 % V hrnci na miernom ohni rozpustíme vo vode cukor a krátko povaríme na cukro...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčovej panenky, 200 g chleba, 1 vajce, soľ, čierne mleté korenie, grilovacie korenie, 100 g masla, 50 g syru eidam, čerstvé bylinky (rozmarín + tymián + petržlenová vňať), olej, šampiňóny Odblanenú bravčovú panenku osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. B...
Potrebujeme tieto suroviny:250 ml mléka, 30 g droždí, 3 žloutky, 100 g cukru, 500 g polohrubé mouky, 1 lžíce rozinek, 110 g másla, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžíce strouhané citronové kůry, mouka na vál, 1 vejce na potření, moučkový cukr na posyp Připravíme kvásek ze 100 ml vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cuk...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g kuracieho mäsa, 750 g zemiakov, 1 veľký karfiol, 2,5 dcl mlieka, 4 vajcia, provensálske byliny, tuk na vymastenie pekáča Surové zemiaky pokrájame na kolieska, karfiol rozoberieme na malé ružičky. ...
|
|