Dnes je štvrtok, 18. apríla, meniny má: Valér NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g šampiňónov, 1,5 dcl bieleho vína, 1 plátok slaniny, 1 lyžica oleja, citrónová šťava, soľ, korenie Šampiňónom oddelíme hlavičky, podusíme na oleji a dáme do zapekacej misky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 krajcov pšeničného chleba, 1-2 paradajky, strúhaný tvrdý syr, 3 lyžice oleja Chlieb nakrájame na krajce asi 1 cm hrubé a opečeme na masle dozlatista. Na...
Potrebujeme tieto suroviny:30 kvetov bazy čiernej, 1 citrón, 1,5 kg cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 0,75 l vody Kvety bazy čiernej s citrónom povaríme vo vode 10 minút, potom odstavíme a ...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie kostra na polievku, koreňová zelenina, ryža, soľ, korenie Kostru uvaríme v osolenej vode. Potom ju vyberieme a oberieme mäso. Vývar p...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 dcl vodky, 0,8 dcl pomarančovej šťavy, 3 kocky ľadu Do vyššieho pohára dáme ľad, prilejeme pomarančovú šťavu a vodku a zamiešam...
Potrebujeme tieto suroviny:koreňová zelenina, 2 vrchovaté lyžice krupice, lyžica masla alebo oleja, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať, vývar Na tuku orestujeme nadrobno nakrájanú zeleninu, po chvíli pridáme krupicu a...
Potrebujeme tieto suroviny:1 žĺtok, 10 dkg práškového cukru, polovica citróna Žĺtok, cukor a citrónovú šťavu zmiešame a trieme do husta....
Potrebujeme tieto suroviny:200 g červenej šošovice, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja, 1 l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, štipka mletého koriandra, citrónová šťava, kúsok masla Šošovku prepláchneme pod tečúcou vodou. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nak...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g jahôd, 200 g marhúľ, 2 dcl mlieka, 2 dcl acidofilného mlieka, 1 dcl zahusteného sladkého mlieka, niekoľko jahôd na ozdobenie Marhule rozkrojíme, zbavíme kôstok, dáme do mixéra, pridáme polovicu obyčaj...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bôčika, 1,5 hrnčeka fazule, 1 hrnček smotany, 1 cibuľa, 40 g syra, maslo, soľ, čierne korenie, zelená petržlenová vňať Fazuľu namočíme cez noc a na druhý deň ju uvaríme v tej istej vode do mäkka...
|
|