Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
5 banánov, 5 lyžíc rumu, 3 lyžice cukru, kúsok masla, šľahačka, čokoláda
Banány olúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, vložíme do maslom vymasten...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 pstruhy, 100 g anglickej slaniny, 100 g šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 40 g oleja
Očistené, vypitvané a umyté pstruhy potrieme cesnakom a pokrájame na kúsky....


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg hlávkovej kapusty, 400 g údeného mäsa, 1 cibuľa, olej, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca, 8 veľkých kapustných listov, mäsový vývar
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na reza...


Potrebujeme tieto suroviny:
5 lyžíc jahodového likéru, 5 lyžíc slivovice, sekt, čerstvá jahoda
Do širokého pohára na sekt nalejeme likér. Pohár nakloníme a likér rozlejem...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g hovädzej roštenky, 100 g údenej klobásy, 150 g údeného syra, 2 lyžice kečupu, 2 cibule, 20 g hladkej múky, 50 g masti, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
Maso nakrájíme na rezne, jemne naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoren...


Potrebujeme tieto suroviny:
jelenie stehno, červené víno, olej, soľ, mleté čierne korenie, divoké korenie, bylinková zmes, na bylinkové maslo: maslo + šampiňóny + uhorky + kapia + soľ + tymian + petržlenová vňať
Surovíny na bylinkové maslo premiešame, zmes vytvarujeme do úhľadných valče...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 150 ml mlieka, 20 g kakaového prášku, 20 g sušeného droždia, soľ, 3 lyžice medu, 20 g masla
Múku preosejeme, premiešame s kakaovým práškom, soľou a droždím, pridáme me...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 zväzok zelenej špargle, 300 ml smotany na šľahanie, 300 g bieleho jogurtu, 2 lyžice masla, 50 g parmezánu, sušené paradajky, soľ, biele korenie, koriander
Špargľu ošúpeme a povaríme 10 minút v horúcej vode. Bielu omáčku pripravíme...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 porcie filé, 1 lyžica oleja, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice najemno nastrúhaného chrenu, 1 cibuľa, 1 dia sterilizovaná uhorka, soľ, mleté čierne korenie
Filé vložíme do slabo vymasteného kastróla, potrieme zmesou paradajkového p...


Potrebujeme tieto suroviny:
2-3 údené makrely, 600-700 g zemiakov, 2 cibule, 2 vajcia, 250 ml mlieka, tuk, soľ, mleté čierne korenie
Makrely zbavíme kože, vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. Do vymastenej ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!