Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 300 g práškový cukor, kypriaci prášok, na plnku: 2 tvarohy + balíček hrozienok + kyslá smotana + kryštálový cukor, na vrchnú zmes: 4 vajcia + 5 dcl mlieka + 100g rozpusteného masla + vanilka Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu. Prvú p...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček čokoládovej zmrzliny, 1 zrelý banán, pol hrnčeka mlieka Banán olúpeme, nakrájame na malé kúsky a spolu s ostatnými surovinami vloží...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg polohrubej múky, 250 g masla, 20 g droždia, 7 žĺtkov, 2 bielka, mlieko, 100 g práškového cukru, 100 g sekaných vlašských orechov V hrnčeku pripravíme kvások z droždia, vlažného mlieka a práškového cukru. ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 väčšie zemiaky, 150 g slaniny, 3 cibule, palička cesnaku, 300 g olomouckých tvarôžkov, soľ, čierne korenie, majorán, 1,5 l vody Na slanine osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu, zalejeme ju vodou, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:900 g zemiakov, 300 g údeného bravčového mäsa, 120 g krupice, 80 g krupicovej múky, 40 g cibule, 1 vajce, 60 g tuku, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán Údené mäso uvaríme a pokrájame na kúsky. Pridáme postrúhané surové zemiaky,...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mascarpone, 350 g jahôd, 6 vajec, 120 g práškového cukru, 50 ml jahodového likéru, 24 piškót, štipka soli Jahody umyjeme a necháme odkvapkať. 15 jahôd odložíme nabok na ozdobu, zvyš...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg jarabiny, 1 kg cukru Jarabinu aj so stopkami cez noc namočíme. Ráno plody otrháme a asi s 2 dcl ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg polohrubej múky, 150 g rastlinného masla, 30 g droždia, 250 ml mlieka, 3 žĺtky, 120 g práškového cukru, pol lyžičky soli, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, tuk na vymastenie plechu, vajce na potretie Z vajcia, 2 lyžíc mlieka, lyžice cukru a lyžice múky urobíme kvások. Akonáh...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové kotlety, 1 bravčová nožička, 150 g bravčových koží, 2 bielky, 80 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 125 ml octu, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, bobkový list, soľ Bravčové kotlety osušíme a na mastnej strane ich dvakrát narežme. V osolene...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčší pór, 2 zemiaky, 1 cibuľa, olivový olej, kúsok masla, 1,2 litra vody, 1 balíček balkánskeho syra Na troche olivového oleja a kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľ...
|
|